Aids

Aids is de grootste ramp aller tijden!! Door Aids sterft sterven  jaarlijks een miljoen kinderen. Nog veel meer kinderen verliezen hun ouders door deze ziekte. Zij blijven alleen achter zonder dat iemand voor hen zorgt.

Jessie is een elfjarig meisje uit Malawi, een land in Zuid-Afrika. Ze doet altijd haar best op school want later wil ze graag dokter worden. Maar op dit moment zijn er andere dingen waar zij zich druk om maakt. Water halen, het huis vegen, de afwas, haar kleine zusje verzorgen, koken en nog meer van dat soort klussen bepalen het leven van Jessie. Dit is gekomen sinds haar vader is overleden door Aids. Vanaf dat moment moest Jessie samen met haar moeder, broertje en zusje voor zichzelf zorgen.
Er zijn helaas nog geen medicijnen uitgevonden die Aids kunnen genezen. Wel zijn er medicijnen die de ziekte kunnen vertragen. Hierdoor kunnen ouders met Aids langer voor hun kinderen blijven zorgen.

Dorcas en World Vision

De christelijke hulporganisaties World Vision en Dorcas hebben de handen ineen geslagen om aandacht te vragen voor de vreselijke gevolgen die de ziekte HIV/Aids heeft op de wereld. Hele generaties sterven aan de gevolgen van deze verschrikkelijke. Dorcas en World Vision willen daar iets aan doen.

Op 1 december is het wereldwijd dit klinkt een beetje dubbelop. Weledwijd weglaten?Wereld Aids Dag. Op deze dag zal Red Ribon plaatsvinden.  Op dit evenement zullen Kees Kraayenoord, Gerald Troost en singer/songwriter Orville pal staan achter de strijd tegen HIV/Aids.

Wil jij aanwezig zijn op dit unieke evenement en steun jij de strijd tegen aids? Check dan www.red-ribbon.nl en bestel vandaag nog je kaarten. Zorg dat je dit niet mist!

Praktische gegevens

- Lokatie:

Regenboogzaal
Emmerschans 8
3905 XG Veenendaal

- Tijden:

zaal open: 19:00 uur
Aanvang 1e optreden 19:30 uur
Het evenement zal rond half 11 afgelopen zijn

www.RED-RIBBON.nl